DANSEN IN DE GILDENZAAL TE NIJLEN IS TOEGESTAAN! EERSTE LOCATIE OM DANSLES TE GEVEN IS BINNEN.

Yessssss … na véél rondrijden in mijn Corsa’tje, afspraken maken met eigenaars van zalen, puzzelen wat wel kan en niet, vaak ‘oh nee, dat doen we niet’ te horen te krijgen, … eindelijk een eerste danszaal. En wat voor één!!!

De Gildenzaal in Nijlen. Dit is geen oude bekende voor me. Vroeger, toen onze eigen nieuwbouw er nog niet stond, hadden we een veel kleinere dansschool, en huurden we vaak op locaties ‘grote danszalen’ om grotere dansfeesten te organiseren. Nijlen was ons vast ‘oudejaarsavond feest’. Ook zijn er jarenlang lessen doorgegaan. De Gildenzaal voelt dus een beetje aan als ‘home sweet home’.

Ik was die zaterdagvoormiddag al in 2 locaties binnen geweest, maar had geen goede zaal gevonden. De Gildenzaal stond niet op mijn planning, maar ik dacht: ‘ach ja, een 3 de ‘nee’ kan er nog wel bij, en ik stapte binnen. Ik had geluk dat de zaalverantwoordelijke aanwezig was, en hij ketste het idee al net direct af. De zaal zag er nog exact zo uit, zoals ik me ze kon herinneren, alleen een tikkeltje hipper. Nieuw behangpapier en mooie lantaarns aan het plafond, wat een mooi vintage effect geeft. De parketvloer is nog steeds mooi onderhouden en vooral … ruimte! Dansruimte! Heerlijk! De zaalverantwoordelijke Emiel bleek ons, familie Walkiers, nog heel goed te herinneren. Het is tenslotte 20 jaar geleden sinds we stopten met huren in de Gildenzaal. Toen is onze eigen nieuwbouw geplaatst en bleven we vooral in onze eigen danstempel. Maar Emiel wist nog goed dat mijn ouders Erik en Nadia waren, en kon zich ons nog herinneren. Van kinds af aan, gingen mijn broer en ik mee, naar Nijlen. Terwijl mijn ouders en heel hun team de zaal opzette, speelden Steven en ik in het grote complex. Wanneer we moe werden, sliepen we op de karren. Want de karren hadden een matje als ondergrond, en dat was lekker warm. Ja ja, die goei ouwe tijd. Ik zou nu niet meer zo tevreden zijn, met slapen op een karretje. Nu dus héél tevreden, met het mogen huren van de zaal.

Ik heb er zelfs al dansavonden gepland, op zondagavond. Da’s toch echt de max, die zaal ! Dank u, Emiel. Dus, lieve dansers, op maandagavond, zullen er danslessen doorgaan in de Gildenzaal in Nijlen. Da’s echt luxe! Grote zaal, veel ruimte, proper, verzorgd.

Adres: Gemeentestraat 24, 2560 Nijlen

Nieuw: parking, vlakbij, gratis! Woehoe, dat was vroeger niet. Yeah ! Vooruitgang. Tegenover de Gildenzaal is een klein voetgangersweggetje, dat tussen de huizen loopt. Dit weggetje komt uit op een grote parking achterin. Het is hooguit 300 meter stappen. En dat kunnen onze dansers wel af, he. Al locksteppend is het nog plezant ook! En als die parking zou volstaan, is er nog plaats aan de sporthal te Nijlen, achter de hoek. En de echte Nijlenaars, kennen de parkeerplekjes zelf wel. Daar kan ik nog wat van bijleren.

Dus, hellow Nijlen! Here comes Walkiers again!

Wil je info betreft de danslessen te Nijlen? Geef dan hier je email adres op, en ik stuur je een foldertje toe, betreft de dansactiviteiten.

Keep on dancing, vrienden!

Bettina Walkiers