DUFFEL WIL DANSEN! IK HEB EEN TWEEDE DANSZAAL!

Jihaa!!!

Ik heb een deal met de Gildenzaal te Duffel!

Er kan dansles gegeven worden op dinsdagochtend en dinsdagnamiddag.

Happy me!

Op aanraden van een familielid, de Gildenzaal gaan ontdekken.

Eerst even gegoogled.

Het café van de Gildenzaal leek heel sympathiek over te komen bij vele mensen.

Eerst even Google maps bekijken.

Er zijn heel wat parkeerplaatsen op een 500 meter wandelafstand t.o.v. de danszaal. Dat kan je vergelijken met parkeren aan de parking van De Mol en het Moevement, en dan naar de dansschool op de Aarschotsesteenweg wandelen. Voor dansers is dat een half trage wals liedje, en je bent er.

Dus, café : check.

Parking : check.

Eerst even bellen.

De persoon aan de andere kant van de lijn was behulpzaam en nodigde me uit om eens te komen kijken. En ja, er zijn nog vrije momenten.

Dus, dees madam de volgende dag in haar Corsa-mobiel, naar Duffel. Binnenstappen in het café gaf me een heel huiselijk en gemoedelijk gevoel. De sfeer is er rustig en gezellig. Samen met de verantwoordelijke even de trap beklimmen en de zaal boven gaan bekijken.

Yessss! Ruimte. Grote vensters, veel licht, niet te veel verloren hoekjes en kantjes. Effen vloer, langwerpig.

Prima voor deze dansjuf.

Nu nog onderhandelen, natuurlijk.

Beetje bellen, mailen, puzzelen, en dan krijg je een deal, he.

Ik ben zooooo content. Duffel is een gezellig stadje. We hebben vele dansers uit Duffel, en de huidige dansschool ligt vlakbij.

Ik heb besloten om op dinsdagnamiddag groepslessen te geven in Duffel. Een beginnersgroep, gevorderden en vergevorderden. Welke volgorde, is me nog niet duidelijk.

Eerst moet ik mijn 3de zaal nog vinden, en dan kan ik gaan puzzelen betreft het ‘inhaalsysteem’ van de lessen, zodat alle dansers van lesdag kunnen wisselen. Dat systeem maakt het voor vele cursisten makkelijker om les te volgen, en dat wil ik echt wel behouden.

Dinsdagnamiddag zal voor vele personen niet lukken, maar… voor vele mensen weer wel! We hebben heel wat fitte ‘pensioeners’ in ons ledenbestand, en ook personen die in shiften werken, en dan zijn er nog heel wat zelfstandigen die misschien hun dagen wat kunnen regelen, of sluitingsdag hebben op dinsdag.

Yeah. No excuses!

Enne, ‘Lady Dancers’, ook voor jullie goed nieuws.

Onze dinsdagvoormiddag lessen, gaan we in de toekomst in Duffel houden. De cursus Lady Dance verschuift dus van de zaal in Lier naar de zaal in Duffel, vanaf september.

Ik ga er nog een groep vinyasa yoga achter plaatsen, want vanaf nu moet dees madam dus huur betalen voor een zaal (slik) en dus goed verdienen.

Maar dames, het café beneden, is best wel oké! Ga al maar eens checken.

Dit is dus echt wel goed nieuws.

Dinsdag breng ik mijn dagje in Duffel door. Ik zie het helemaal zitten. Vanuit de venster boven in de danszaal, kijk ik recht op de kerk en het plein centraal in Duffel gelegen. Als je passeert, zeker eens een blik werpen naar boven. Misschien kijk ik wel net naar jou.

Duffel is niet meer veilig voor me in de toekomst.


Ik ben nog op zoek naar een laatste danszaal, voor woensdagavond.

Ik zit niet stil en zoek actief verder. Maar, misschien ken jij wel een leuke zaal?  (ps : dat is ondertussen de Pronkenborg geworden, in Kontich-Kazerne)


Uw Duffelse Dansjuf, en ook Kontichse, Kesselse Dansjuf 

Bettina Walkiers