Bettina Walkiers.

dansen met een passie.

Over Mezelf

Hoi. Al van voor mijn geboorte, danste ik mee in de buik van mijn moeder. Wanneer je ouders en grootouders hebt die van dansen hun beroep gemaakt hebben, is het niet moeilijk om zelf in de danswereld te rollen.

In het najaar van 1977, werd ik geboren. Danszalen, muziek, rechts en links, ik kende het allemaal vrij snel, en vond het de gewoonste zaak van de wereld. Ik heb dus nooit echt ‘gekozen’ voor dans. Het voelde als normaal aan voor me, ik moest er zelfs niet over nadenken. Het gebeurde gewoon. En ik was, en ben hier nog steeds, gelukkig mee.

In september 1995 startte ik mijn opleiding voor professionele danslerares en in de zomer van 1997 behaalde ik mijn diploma. Ik was ondertussen al volop aan het leren lesgeven in onze eigen dansschool. Mijn eerste dansles dateert van januari 1996 in de afdeling Aarschot. Ik ben deze afdeling bijzonder dankbaar. De cursisten hebben er geduld met me gehad en me de ruimte gegeven om te leren. Daar ben ik de danslerares geworden, die ik nu ben. Dank u, Aarschot.

Want het dansen zelf, daar is geen kunst aan, maar iets aanleren en goed uitleggen aan nieuwe kandidaten, nou, dat zat niet in de opleiding! En dat is juist de sterkte van een goede dansleraar. Hij mag dan goed kunnen dansen, maar als je de info niet kan ‘doorgeven’, ben je geen leraar. Dat heb ik moeten leren met vallen en opstaan, met schade en schaamte. Eens ik de kneepjes doorhad, vond ik het bijzonder fascinerend om uit mensen zoveel meer te kunnen halen, dan dat ze ooit gedacht hadden dat ze zelf ooit zouden kunnen. Dat maakt me bijzonder gelukkig.

Tot op de dag van vandaag, geef ik nog steeds heel gepassioneerd dansles. Ik geef groepslessen ‘koppeldansen’, aan 3 niveaus, beginners, gevorderden en vergevorderden. Dit zijn de ballroom dansen (quickstep, trage wals, vlugge wals en tango) en ook de latin dansen (cha cha cha, jive, rumba, samba en salsa) en natuurlijk ook disco swing, boogiewoogie en rock’n roll.

Solodansvormen horen ook tot mijn gamma. Ik geef groepslessen aan dames die losse dansjes leren, telkens een ander dansje per week. Lady Dance is echt dolle pret, sportief bewegen en werken aan de coördinatie. Maar vooral, veel plezier. Ook Yoga behoort tot mijn lessenpakket.. Ik ben geloof erin door je lichaam sterker te maken, verkrijg je een betere lichaamshouding, je minder pijn hebt en daardoor ga je langer gezond door het leven. Nou, wie wil dat nu niet, he.

Ik geef ook privélessen, aan allerlei koppels en personen, die liever in privé les volgen. Dit kan voor specifieke wensen zijn, verjaardagscadeaus of voor personen die moeilijke agenda’s hebben en waarvoor groepslessen geen optie zijn.

Ook openingsdansen neem ik graag voor mijn rekening. Hier kan ik heel creatief zijn en iets unieks in elkaar knutselen, samen met het koppel dat gaat trouwen, of een jubileumfeest heeft.

Teambuildings zijn ook steeds welkom. Dit tot een groep van maximum 30 personen. Met de ambiance in een goed team kan je echt supertoffe momenten creëren.

Voor de rest ken ik heel wat mensen uit de danswereld. Ben je op zoek naar iets specifieks? Contacteer me dan, en ik verbind je met de juiste mensen. Ik kan dansen alleen maar aanmoedigen.

Samen met mijn ouders, heb ik jarenlang dansles gegeven in het dansinstituut Walkiers te Lier, op de Aarschotsesteenweg. Ik ben ontzettend trots op datgene wat we hebben verwezenlijkt. In juni 2018 is het gebouw uiteindelijk verkocht. Mijn ouders gingen op pensioen. Ik wou graag blijven dansles geven en ga dus verder met dansles geven, op andere locaties. Mijn ouders ondersteunen me en blijven in de buurt. Ondertussen maak ik mijn eigen dansvloer waar.

Ik verwacht je op de dansvloer. No excuses. Dansen maakt u gelukkig en doet u dubbel leven, weet u!

Met vriendelijke dansgroet

Bettina Walkiers

Leer dansen met mij.

Koppeldansen, groepslessen, privélessen, het kan allemaal!

Leer dansen met mij.

Koppeldansen, groepslessen, privélessen, het kan allemaal!

Vers van de Pers

Op onze blog vind je onze laatste weetjes, tips, tricks