EN DEZE MADAM WORDT EEN KESSELAARSTER! WINKELPAND GEKOCHT!

Ik heb zoooooveel te doen! Zoveel veranderingen. Amai. Naar het schijnt ‘groei’ je als karakter en als mens, wanneer je ‘uit je comfort-zone’ stapt. Woaw, dan ben ik al meters gegroeid!

Volgende probleem was de dansschoenenwinkel. Ik heb besloten de winkel verder te zetten. Waarom? Dan blijf ik sowieso in de danswereld rondcirkelen. Beetje verslaafd aan dansen. En dames … zeg nu zelf… welke vrouw is er nu niet dol op mooie schoentjes. Voila, keuze snel gemaakt. Dansschoenenwinkel wordt mijn verantwoordelijkheid.

Maar … vanaf 1 juni moet de schoenwinkel uit het lokaal uit zijn, want dan beginnen de renovatie werken. Ow jee. Waar moet die nu naartoe ? Mijn huisje is veel te klein, en niet praktisch. En al die klantjes in mijn living ? Nou nee, dat hou ik liever gescheiden. Dus, ben ik op huizenjacht gegaan. Mijn ouders keken mee uit en samen gingen we op jacht. Verschillende panden bekeken. Maar je weet hoe dat gaat, he. Da’s wel goed, maar … Altijd die ‘maar’tjes.

Ik wil ook een winkel die groot genoeg is, om daarnaast een kleine danszaal in te richten, om mijn privélessen te kunnen geven en de lessen lady dance in verder te zetten, en later misschien uitbreiden naar yoga en misschien nog andere leuke ideetjes. Stilletjes droom ik van een winkeltje, met de zaal ernaast. Winkeltje toe, en onmiddellijk aan mijn lessen te kunnen beginnen, zonder me in de verkeersdrukte te moeten begeven. Ik wil zoveel doen! Schoenen, dansles geven, … Dus gingen wij 3 zoals een echte detective op zoek naar het ideale gebouw.

Via via enkele hints van ons mama ontdekte ik dat het oude ‘Delhaizeke’ in Kessel Station te koop stond? Heu? Hoe lang staat dat al te koop? Da’s ideaal. Niet te ver van de vroegere 'Lier-dansschool'. Na een eerste bezichtiging, was ik op slag verliefd. Veel werk, ziet er erbarmelijk uit, vanbinnen. Maar de kern is goed. En er is ‘ruimte’. Ik moet vooral ruimte hebben. Dus gaan we een tweede keer kijken met mijn meerdere familieleden. Meetinstrumenten bij de hand, kritische ogen naast me, foto’s trekken, … Yep, mijn gevoel sterkte nog aan. Dit wil ik wel proberen! Dit kan lukken!

Dus, bod doen. Bang afwachten. Bod aanvaard !!!!!!!!! Ik weet het nog goed, ik kreeg de verlossende mail binnen op een maandagnamiddag op mijn telefoontje. Mijn ouders en collega op het bureau zaten vlakbij. Jippiejajeeee ! Die nacht, na de maandagavondles, hebben we op het bureau een glas cava gedronken, op het succes van de Fortstraat!

Fortstraat 7, in Kessel Statie. Vlak bij een klein pleintje, waar parkeerplaatsen zijn, vlakbij de bank, en een bakker en frituur. (eten is heel belangrijk voor me, ik heb altijd honger) Ik sta te popelen om erin te vliegen. Jongens toch, ik word een Kesselaar!

Mijn grootouders (ouders van mijn moeder) waren echte Kesselaars. Vele jaren bracht ik door in Kessel, en daar leerde ik één van mijn goede speelkameraadjes Katrien kennen, waar ik nu nog steeds een goed contact mee heb. Toen mijn grootouders overleden, maakte ik me de bedenking : ‘Nu brengt niets me nog in Kessel betreft familie.’ En kijk nu eens ! Ik word terug naar Kessel gezogen. Yeah ! Dank u, Universum.

Deze zomer gaat dus hard werken worden, met de nadruk op HARD. De dansschoenenwinkel is mijn eerste prioriteit, zodat die tegen september kan openen in de Fortstraat. Eens die draaiende is, ga ik beginnen aan de danszaal. Tijdelijk ga ik me dus nog zalen huren, zolang de danszaal niet af is. In de danszaal wil ik de lady dance, yoga, privélessen en kleine groepen koppels in lesgeven. Misschien is er een mogelijkheid om enkele van onze lesgevers in te laten lesgeven, terwijl ik de winkel open heb. Zou ideaal zijn. Doelstellingen genoeg, lieve mensen!

Ik sta te popelen om in de Fortstraat te beginnen. 

Aangezien mijn babbel niet vaak stilstaat, wil ik je graag op de hoogte brengen van de vorderingen in de Fortstraat. Ontvang je graag een mailtje af en toe, met wat foto’s, filmpje, over de stand van zaken in de Fortstraat? Geef dan hier je mailadres op, en ik stuur je af en toe een ‘up-date’.

En nu … beginnen plannen tekenen, se. Zo stoer, he.

Bettina Walkiers