WELK LIEDJE KUNNEN WE KIEZEN VOOR ONZE OPENINGSDANS?

Heel vertwijfeld komen vele koppels af met hun liedjeskeuze. Bijna fluisterend, “dat vinden we een super liedje.”

En dan komt de “Maar ...”

“Maar dat is een moeilijk ritme, dus we hebben een ander liedje klaar, moest dit niet mogelijk zijn, en dat vermoeden we wel.”

Awel, je kan op elk liedje wel iets dansen!

Echt waar!

Telkens ga ik met het koppel vol enthousiasme voor hun ‘eerste keuze’ lied.

Elk lied heeft inderdaad zijn eigen ritme, zijn eigen stijl, zijn eigen tempo. En daar stemmen we dan het stijl van dans op af. Op sommige liedjes kan je zelfs meerdere stijlen dansen.

Na het uitleggen welke stijlen een optie zijn, is het aan het koppel om zelf te kiezen welke keuze hun voorkeur heeft. We kneden die openingsdans echt naar jullie eigen wens, jullie eigen karakter, jullie eigen persoonlijkheid, jullie eigen thema.

Dus, alles kan, alles is bespreekbaar.

Meestal raad ik aan, om een lijstje te maken, met alle liedjes die het zouden kunnen worden met de favoriet vanboven.

Die lijst bezorg je mij, en ik vertel welk lied welke dans kan zijn, en zo wordt er stilaan gekozen. Voor mij is het een kleine moeite om te vertellen welk lied welke dans is, en voor het koppel schept het heel wat duidelijkheid, toch ?

Er is wel 1 stijl, waar ik helaas niet echt in geloof : namelijk hardcore-achtige toestanden. Ik ben niet thuis in die muziekwereld, en kan dus niet echt iets uniek creëren op die stijl. Gelukkig wil de meerderheid hun openingsdans niet in deze stijl presenteren.

Lucky me....

Soms willen koppels een specifieke dans doen, iets wat ze al heel hun leven hebben willen leren.

Een swing, of een salsa, of ... En het lied, maakt niet extreem veel uit. Hoe zit het dan ? Wel, dan doe ik een kleine opsomming van liedjes die o.a. als swing kunnen gebruikt worden, en van daaruit kunnen jullie zelf verder op zoek gaan.

Doordat ik enkele suggesties doe, herkennen jullie het typische geluid en de typische beat van het lied, en kunnen jullie zelf spotify of youtube uitkleden met het zoeken naar een gelijkaardige beat en lied dat echt jullie typeert. Ook hier kan je mijn hulp inroepen. Je kan me perfect mailen.

“Hey Bettina, is dit lied (I’m Yours – Jason Mraz) een ????”

En dan antwoord ik; “nou, dat is een trage salsa. Enne, Jason Mraz heeft ook nog ‘I won’t give up, da’s een wals, ook superleuk.”

Ideetjes, die heb ik meer dan genoeg. Samen met jullie wensen en ideeën, wordt er telkens iets unieks gecreëerd, op ons dansvloertje.

Dus, you better won’t give up. Zoek naar jullie lied.


Ps. Heb je een liedje in gedachten?

Wil je graag weten wat je hierop kan dansen?

Mail me op... en je krijgt het verlossende antwoord.